Topper-din-latex-8cm

De ce este importanta protejarea saltelei de pat

Desi salteaua este un aspect important in obtinerea confortului in dormitor si desi in ultima vreme se constata o crestere a interesului pentru tipul de saltea aleasa exista totusi un aspect care continua sa fie neglijat: protectia saltelei. Din pacate multi clienti continua sa creada ca unicul rol al protectiei pentru saltea este acela de a proteja de umezeala, mai ales cand in pat doarme un copil mic. O idee impamantenita care arata ca nu exista suficienta informare in privinta subiectului. Tocmai de aceea in cele ce urmeaza vom lamuri cateva aspecte care vor schimba perceptia consumatorilor despre importanta unei huse pentru saltea.

Tipuri de protectie a saltelei

Putem deosebi doua forme de protectia a unei saltele de pat: huse saltele si toppere.

Husa impermeabila este o tesatura din bumbac care se aplica peste saltea, pe care o imbraca. Cele mai utilizate sunt cele prevazute cu elastic la colturi, pentru a evita deplasarea lor, fiind astfel bine fixate pe saltea.

Topper-ul este o saltea aditionala care se aplica deasupra saltelei. Concret vorbim de un strat de memory foam de o grosime cuprinsa intre 3 si 10 cm ce se asaza peste saltea, avand aceleasi dimensiuni ca si aceasta.

Care sunt motivele pentru care e necesara o protectie pentru saltea?

O husa pentru protectia saltelei are mult mai multe beneficii decat simpla evitare a udarii saltelei. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care merita sa achizitionezi o husa sau un topper.

  1. Protejeaza impotriva petelor – atunci cand investim intr-o saltea de calitate cu siguranta nu iti doresti sa vezi cum intr-un timp scurt aceasta se murdareste. O husa impermeabila va tine petele la distanta, pastrand salteaua curata. Desi transpiratia nocturna este un proces biologic absolut normal petele de pe saltea nu sunt normale.
  2. Prelungeste viata saltelei – salteaua are o anumita durata de viata. Utilizarea improprie poate schimba calitatile saltelei si ii poate scurta viata. De ce sa nu o protejezi si sa te bucuri mai mult timp de ea? Protectia are rolul de a reduce impactul utilizarii si al actiunii agentilor externi care diminueaza calitatile saltelei.
  3. Protejeaza impotriva prafului si a microorganismelor alergene – oricat am incerca sa mentinem curatenia in dormitor un lucru e cert: niciodata incaperea nu va fi complet lipsita de praf sau organisme ce provoaca diverse alergii(praf, mucegai, acarieni, etc). Este imposibil, nu putem avea o camera inchisa ermetic. Insa putem proteja salteaua cu ajutorul unei aparent banale huse.

 

 

Iata asadar cele mai importante beneficii ale utilizarii unei protectii pentru salteaua de pat. Aceasta are rolul nu doar de a proteja salteaua pentru a obtine confort maxim pentru o perioada cat mai mare de timp, dar are si rolul de a proteja sanatatea celui care doarme pe saltea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *