Yoga Latex Cocos

Cum poti diminua riscul de alergii cauzate de acarieni?

Praful- pericolul ce ne inconjoara

Auzim tot mai des vorbindu-se despre alergia la praf. Exista totusi o alergie la praf sau este impropriu spus? Praful contine o serie de factori alergeni microscopici responsabili de reactiile alergice: insecte microscopice(acarieni), polen, mucegai, diversi poluanti cu actiune iritativa. Asadar nu praful in sine este probleme, ci continutul acestuia.

Desi am putea crede ca acest tip de alergie se refera doar la praful din aer liber realitatea demonstreaza ca praful din interior poate crea mult mai multe probleme. Fie ca vorbim de locuinta, fie de locul de munca, praful este peste tot in jurul nostru. Iar daca ne gandim ca ne petrecem mai bine de trei sferturi din zi in interior, cu atat mai mult se intelege ca suntem expusi si trebuie sa acordam atentie problemei.

Acarienii- pericolul invizibil

Dintre toti alergenii, cele mai multe probleme le creaza acarienii. Unde se gasesc acestia? In saltele, perdele si draperii, in covoare, in jucariile de plus ale copiilor, s.a. Stiati ca intr-o saltea, spre exemplu, pot vietui 1-2 milioane de acarieni? Daca vi se pare infricosator, nu sunteti departe de adevar, iar daca sunteti predispusi alergiilor, cu atat mai mult.

Care sunt simptomele alergiei cauzate de acarieni?

Aceasta alergie poate prezenta forme usoare caracterizate prin stranut, lacrimarea ochilor, mancarimea nasului, insa se poate ajunge si la forme mai complicate precum rinita alergica, dermatita atopica si diverse tipuri de eruptii cutanate, probleme similare conjunctivitei sau astmului. Indiferent de simptomele prezente starea generala este una proasta si disconfortul este maxim.

Recomandari si tratament

Daca aveti simptomele mai sus mentionate se recomanda vizita la un medic. Doar acesta poate pune un diagnostic corect si va poate prescrie un tratament potrivit.

In ceea ce priveste mediul in care locuim sau lucram este de preferat sa se ia masuri de diminuare a numarului de acarieni. O modalitate de a tine acarienii la distanta si implicit si alergiile o constituie alegerea unei saltele cu strat antialergic, tratat impotriva acarienilor si a bacteriilor. Tinand cont de faptul ca acarienii apar si se dezvolta in conditii de umiditate ridicata este nevoie de o saltea calitativa, confectionate din materiale naturale care permit o buna ventilatie. Puteti alege dintre numeroasele modele de saltele superortopedice cu doua fete(vara/iarna), cu strat antialergic, straturi din lana si bumbac si butoni de ventilatie.

Nu uitati: pentru un somn sanatos, alegeti intotdeauna o saltea de calitate!

Un comentariu la „Cum poti diminua riscul de alergii cauzate de acarieni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *